Runderhuiden (koe) of Buffelhuiden

Onze leersoorten bestaan uit:  Runderhuiden (koe)  of  Buffelhuiden,  ieders met hun eigen karakter en kenmerken:
Op de grote pampa's van Zuid-Amerika krijgen de koeien een sterke en robuuste huid.  Het leven van de koe zie je terug in zijn huid maar met name de verfijnde structuur van een koe maakt het meubel adembenemend!
Onze buffels uit India hebben weer hele andere kenmerken. Stoer uiterlijk met een ruig nerfbeeld waarbij de diepere groeven en belijning van zijn nekplooien prachtig in zijn huid aanwezig zijn.

De huiden van beide dieren kunnen op meerdere manier behandeld worden, grofweg onder te verdelen in de eigenschappen:
OPEN / NATURE of SOFT FINISH:

OPEN / NATURE:
Door het gebruik van transparante, aniline verfstoffen en waxen heeft het leer een open en natuurlijke uitstraling waarbij je heel goed de echtheid van de natuur kunt herkennen. Alles wat het dier heeft meegemaakt, zie je terug in zijn huid. Door het gebruik van aniline verfstoffen ontstaat een transparante optiek van warme kleuren en verschillende kleurnuances. Hierdoor er sprake is van “dieptebeeld” in het leder en blijven de onderlinge verschillen in kleuren en structuren prachtig zichtbaar in uw meubel.

SOFT FINISH:
Onze huiden met een soft finish worden louter geverfd met hoogwaardige verfstoffen, hierdoor heeft het een specifieke souplesse en voelt het boterzacht aan. Bij een soft finish zijn specifieke natuurkenmerken iets minder zichtbaar en is het leder beter vuil- en vochtafstotend, minder gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Kortom: een levendig stuk natuur dat door de vakkennis van gespecialiseerde looiers en meubelmakers wordt omgetoverd tot een fantastisch zitmeubel !!